Salut, família!

Col·laborant amb la salut familiar

L’activitat física, un hàbit!

Deixa un comentari

L’activitat física regular és bona per totes les edats. Cal que convertim l’estil de vida actiu en un hàbit i que ens acostumem a ser persones actives.

Els adults som models a seguir pels nostres fills i ells uns imitadors excel·lents. Per molt que els hi diguem que és important que tinguin cura del seu cos, si no ens ho veuen fer a nosaltres no donaran el consell per vàlid. Els infants ja estan constantment en moviment i els pares els hem de transmetre la necessitat de seguir realitzant activitat física amb regularitat, sempre que sigui possible, perquè ells adquireixin aquest hàbit des de ben petits.

PIRÀMIDE DE L’ACTIVITAT FÍSICA

Si no practiqueu cap activitat física de manera regular encara hi sou a temps, comenceu progressivament i si ja feu alguna activitat però menys de la recomanada, hauríeu d’intentar arribar a les recomanacions: 30 minuts o més d’activitat física moderada, cinc dies o més per setmana (si ho preferiu, 20 minuts o més d’activitat física intensa tres o més dies per setmana). Penseu que sempre es pot millorar i que és la vostra salut i la dels vostres fills la que en surt beneficiada.

Quan planifiqueu els caps de setmana, dies festius i/o d’oci familiar proveu de dedicar un espai de propostes d’activitats relacionades amb estar actiu, amb l’activitat física, l’exercici físic o l’esport. Tota la família gaudireu de bons moments, acompanyats de qui més estimeu i gaudireu d’un millor estat de salut. Algunes propostes són: passejar pel poble o ciutat, caminar per la muntanya, jugar a pilota o a fet i amagar, anar en bicicleta, anar a patinar, anar a buscar bolets o espàrrecs, practicar algun esport…

piramideactfisica

PIRÀMIDE DE L’ACTIVITAT FÍSICA A LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA

El Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya van elaborar una piràmide de l’activitat física enfocada a la infància i l’adolescència que il·lustra perfectament les recomanacions del temps que han de dedicar els nostres petits a portar a terme les activitats físiques, l’exercici físic i l’esport.

PAFES_piramideAF_infancia

 

Aquesta piràmide ens posa exemples:

  1. Dedicar menys de 2 hores al dia a les accions que representin inactivitat com: veure la televisió, jugar a videojocs i utilitzar l’ordinador.
  2. Buscar un espai entre 2 i 3 vegades a la setmana per anar a jugar als gronxadors, anar a jugar al parc, posar música i ballar…
  3. Durant entre 3 i 5 vegades a la setmana caldrà realitzar algun esport i/o activitat de lleure com pot ser: patinatge, ciclisme, aeròbic, natació, córrer, voleibol, bàsquet, futbol, tennis, saltar a corda, joc de grup…
  4. I ja com a activitat més freqüentment (diària): jugar a l’aire lliure, fer caminant o en bicicleta els desplaçaments, caminar, pujar i baixar les escales en comptes d’usar l’ascensor, ajudar amb les tasques de casa, recollir les joguines, anar caminant fins l’escola, passejar…

Aspectes a tenir en compte

· Triar activitats “físicament actives”, respectant les preferències del teu fill. Provar diferents activitats pot ajudar a que cada nen trobi la que més li agradi.

· Motivar al petit, mitjançant el joc, durant l’activitat.

· Donar més importància a la participació que al fet de guanyar.

· Compartir amb ell l’activitat física sempre que sigui possible.

· Conèixer les motivacions i els interessos dels petits de la casa i implicar-los en la presa de decisions de les activitats que farem pot ajudar a gaudir més de l’activitat.

· Ser un exemple a seguir!

 

 

Font:

Pla d’Activitat Física, Esport i Salut.

http://pafes.cat/piramides-de-lactivitat-i-de-la-salut/ (Consultat 17 de juny de 2014)

 

 

 

 

Anuncis

Autor: Gemma Mtz Mir

Educadora social | Orientadora laboral - Educadora familiar i per la salut

Pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s